TRATAMENT NATURIST IN COMBATEREA, TRATAREA ANTIETATII SI DEPRESIEI

 

TRATAMENT NATURIST IN COMBATEREA, TRATAREA ANTIETATII SI DEPRESIEI

 

 

 STRESCLIN COMPLEX 60 CPS.

Formula complexa anxiolitica

Administrare:

oral, câte 1- 2 capsule, de 2 ori pe zi

Withania somnifera conţine 35 de withanolide responsabile de creşterea capacităţii de adaptare în situaţii de stres şi de ameliorare a memoriei, dar au şi proprietăţi antioxidante şi anxiolitice.

Specia induce relaxarea prin modulare GABAergică.

Extractul de Nardostachys jatamansi este folosit în insomnii şi în tulburările hepatice şi cardiovasculare.

Literatura menţionează că specia nu are efecte adverse şi este folosită cu succes în epilepsie, isterie şi convulsii.


STRESCLIN conţine o combinaţie unică de extracte vegetale cu rol în îndepărtarea stresului şi a tensiunii psihice şi favorizarea relaxării organismului.

-Withania Somnifera:

-Printre constituenţi Withania Somnifera se regăsesc 35 de withanolide (lactone sterolice) dintre care se menţionează withaferinele A şi D;

glicowithanolide; alcaloizi şi aminoacizi (tirosina, alanina, prolina, triptofan, acid glutamic).

Constituenţii din Withania Somnifera sunt responsabili de creşterea capacităţii de adaptare în situaţii de stres şi de ameliorare a memoriei, dar au şi proprietăţi antioxidante, anxiolitice şi psihotrope.

-Centellia Asiatica:

-Dintre constituenţii Centellia Asiatica se pot enumera: glicozidele triterpenoide (asiaticoside, asiatoside, acid asiatic, acid madecassic, madicassoside); alte triterpenoide (oxiasiaticozide, brahminozide, brahmozide, centelozide); flavonoide (kaempferol, quercetin şi glicozidele lor); aminoacizi; taninuri; minerale (calciu, magneziu, sodiu).

Centellia Asiatica reduce anxietatea; imbunătăţeşte puterea de concentrare şi abilităţile generale; stimulează sistemul circulator.

-Valeriana Wallichi:

-Valeriana Wallichi este cunoscută pentru efectul său calmant. Valepotriatelele conţinute extractul de Valeriana Wallichi sunt responsabile de efectele antidepresive şi antitumorale.

Hypericum Perforatum:

-Hypericum Perforatum conţine taninuri, proantocianidine, flavonoide, bioflavonoide, compuşi fenolici, vitaminele A şi C. Hypericum Perforatum este un antidepresiv natural cunoscut, contituenţii săi hipericina, hiperforina şi pseudohipericina fiind responsabili de efectele sale antidepresive.

-Inhibarea reaborbţiei 5 hidroxitriptaminei, este unul dintre mecanismele de acţiune avansate pentru Hypericum Perforatum. Pe lângă efectele sale antidepresive, Hypericum Perforatum mai este folosit şi pentru anxietate şi comportament obsesiv-compulsiv.

De asemenea, hipericinei şi pseudohipericinei, constituenţi ai Hypericum Perforatum, le sunt atribuite proprietăţi antivirale.

Compoziţie:

-Fiecare capsulă de STRESCLIN conţine:

-Extract de Withania Somnifera 125 mg -Extract de Centellia Asiatica 100 mg

-Extract de Valeriana Wallichi 50 mg

-Extract de Hypericum Perforatum 25 mg

-Excipienţi: Celuloză microcristalină; Fosfat de calciu dibazic; Dioxid de siliciu coloidal; Metilparaben sodic; Propilparaben sodic; Povidonă; Alcool isopropilic; Apă purificată.

Indicaţii:

-Stres

-Anxietate

-Depresie

-Isterie

PERSEN FORTE CPS.

 

Cititi cu atentie şi în întregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastră.
Acest medicament este disponibil fără prescriptie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Persen cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.
-Întrebati farmacistul dacă aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.
-Trebuie să vă adresati medicului dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 14 zile.
Dacă vreuna dintre reactiile adverse devine gravă sau dacă observati orice reactie adversă nementionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
În acest prospect găsiţi:
1. Ce este Persen Forte şi pentru ce se utilizează
2. Înainte să utilizaţi Persen Forte
3. Cum să utilizaţi Persen Forte
4. Reacţii adverse posibile
5.Cum se păstrează Persen Forte

1.CE ESTE Persen Forte ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ.
Persen face parte din grupa: hipnotice şi sedative În combinaţie, exclusiv barbiturice. Persen Forte este un medicament din plante cu efect tranchilizant uşor. Rădăcina de valeriană are efect tranchilizant. Ameliorează simptomele de nervozitate cum ar fi agitaţia, iritabilitatea şi tensiunea datorate surmenajului mental. Ajută la inducerea somnului În insomnie. Frunzele de melisă au efect carminativ şi tranchilizant. Frunzele de mentă se utilizează tradiţional Împreună cu rădăcina de valeriană În preparate tranchilizante. Persen se administrează În prima etapă a tratamentului tulburărilor uşoare când nu se recomandă utilizarea medicamentelor tranchilizanfe puternice.
Persen se administrează în forme uşoare de surmenaj mental, agitatie, excitabilitate şi insomnie.
2. ÎNAINTE SĂ UTILlZAŢI Persen Forte
Nu utilizati Persen Forte
-dacă sunteţi alergici la valeriană, melisă, mentă sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.
Persen conţine cantităţi mici de lactază, de aceea nu este recomandat:
-dacă aveţi galactozemie sau sindrom de malabsorbţie glucoză/galactoză;
-dacă aveţi deficit de lactază.
Aveti grijă deosebită când utilizati Persen Forte
În cazul unui tratament de 4 săptămâni, se recomandă ca medical să stabilească dacă este cazul ca tratamentul să continue. Nu apar simptome de dependenţă chiar după tratamentul pe termen lung cu Persen. După Întreruperea tratamentului, nu apar simptome de sevraj.
Glicerolul in doze mari poate determina cefalee şi tulburări gastro-intestinale.
Datorită efectului colagog al Mentha piperita se recomandă prudentă la pacienţii cu litiază biliară.
Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Persen poate fi utilizat concomitent cu alte sedative de sinteză numai la recomandarea medicului.
Utilizarea Persen Forte cu alimente şi băuturi.
Ca o măsură de precautie, nu se recomandă utilizarea Persen Forte împreună cu alcool.
Sarcina şi alăptarea
Adresati-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări inainte de a lua orice medicament.
Datorită insuficientei datelor, nu se recomandată administrarea Persen in timpul sarcinii şi alăptării.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu este recomandată administrarea preparatelor din rădăcină de valeriană cu câteva ore inainte de conducerea autovehiculelor sau manevrarea utilajelor periculoase,  poate fi afectată capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI Persen Forte
Utilizati Întotdeauna Persen Forte exact aşa cum v·a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutati cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Adulţii şi adolescenţii cu vârsta peste 12 ani
În surmenaj mental, agitatie sau excitabilitate se recomandă 1·2 capsule Persen Forte de 2 sau 3 ori pe zi.
În insomnie se recomandă 1-2 copsu le Persen Forte cu o oră Înainte de culcare.
Capsulele trebuie înghitite cu lichid.
Dacă utilizaţi mai mult decăt trebuie din Persen Forte. Dacă luati o doză mai mare de medicament trebuie imediat să contactati medicul dumneavoastră sau farmacistul.
O singură doză de 20 g rădăcină de valeriană, echivalent cu aproximativ 39 capsule Persen Forte poate determina simptome benigne ca oboseală, crampe abdominale, senzaţie de presiune toracică, ameteală, tremorul mâinilor şi midriază. Aceste semne dispar În 24 ore. Se recomandă tratament de sustinere.
Nu sunt disponibile date privind toxicitatea frunzelor de melisă şi mentă În caz de supradozaj.
Pentru informaţii suplimentare privind modul de administrare şi pentru stabilirea duratei tratamentului se recomandă ca pacientul să se adreseze medicului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBilE
Ca toate medicamentele, Persen Forte poate provoca reactii adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele.
După ingestia preparate lor cu valeriană pot apare simptome gastro-intestinale: greaţă, crampe abdominale.
Dacă vreuna din reacţiile adverse devine gravă sau dacă observati orice reacţie adversă nemenţionată. În acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ Persen Forte
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.


CALMOGEN PLANT este un supliment alimentar cu extracte din plante recomandat pentru utilizare în anxietate (de nelinişte, de aşteptare încordată, jenă la respiraţie întâlnită în unele boli de nervi), iritabilitate (ca tonic general, relaxant, sedativ, calmant), antiaritmic (combate palpitaţiile) şi antispastic.

Compus din extrase de floarea-pasiunii  50 mg, hamei  50mg, ghinţură  20mg, valeriană  50mg şi oxid de magneziu 84 mg, este remediul natural împotriva stărilor de anxietate şi stres.
Calmogen plant se eliberează fără prescripţie medicală. Ca mod de administrare, pentru adulţi, se recomandă 1 capsulă de 3 ori pe zi, iar la copii, administrarea se va face în funcţie de recomandarea medicului pediatru.

Calmogen plant poate să aibă efecte adverse, de aceea se recomandă administrarea cu prudenţă în următoarele cazuri: sarcină şi alăptare, ulcer, alergie cunoscută la oricare dintre constituenţi, boli renale, dietă hiposodată, persoanelor cu sângerări rectale. Se recomandă administrarea cu prudenţă şi la persoanele cu boli cardiace, deoarece Calmogen plant are efecte hipotensive putând scădea tensiune pacienţilor cu hipertensiune arterială sau a celor cu hipotensiune arterială.
PROCALM

Compozitie:
Extract uscat de Hypericum perforatum 150 mg si excipienti pentru un comprimat.

Administrare:
Se administreaza oral, 1-2 comprimate de 3 ori pe zi.

 

EMOCALM

Administrare
Adulţi şi tineri peste 14 ani: câte 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Copii între 10 şi 14 ani: câte 1/2-1 comprimat de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Copii sub 10 ani: se administrează cu avizul medicului, în funcţie de vârstă şi greutate.
În caz de insomnie se administrează câte 2 cpr. seara, cu o oră înainte de culcare.
Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În dificultăţi de înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

 

 

 SEDATIF PC

Administrare: 2 comprimate de 3 ori pe zi, supte sau zdrobite în puţină apă
La nevoie se pot administra mai frecvent.
În cazul tulburărilor de somn: luaţi medicamentele regulat
în timpul zilei şi seara înainte de culcare.
Comprimatele au un gust uşor dulce.